TISK LESKOVEC

Sreda, 25. 11. 2020

SLIKOVNA KRIŽANKA

Dragi učenci! V tem tednu bi želela, da vsak izmed vas pripravi slikovno križanko za učence, ki bodo brali vaš Klopotkopis. S časopisom si bralci poleg kvalitetnega branja lahko privoščimo tudi malo razvedrila. Bodite kreativni in si pomagajte z računalnikom. Upam, da bodo križanke domiselne in že komaj čakam, da jih vidim. Za boljšo predstavo prilagam primer križanke za najmlajše.

Novinarski pozdrav, učiteljica Tamara

Sreda, 18. 11. 2020

Dragi učenci! V tem tednu vas čaka nov izziv. V prejšnjem tednu ste razmišljali o lažnih novicah, ki se kot požar širijo po vseh medijih. Danes bi si ogledali malo bolj komično in porogljivo čtivo, ki se tudi pojavlja v tisku. Preizkusili se boste v risanju karikatur v stripu. Tema je lahko poljubna, lahko se navezuje na aktualne dogodke ali morda kakšno lažno novico, ki vas je potegnila za nos. Vaše izdelke lično oblikujte, saj jih bomo poskušali objaviti v eni od naših prihodnjih številk Klopotkopisa. Prebudite ustvarjalca v sebi! Učiteljica Tamara

Za pokušino prilagam karikaturo Aljane iz Slovenskih novic.

Sreda, 11. 11. 2020

Dragi ustvarjalci pri premetu tisk. Ta teden se bomo ukvarjali s tematiko lažnih novic. V prilogi vas čaka svež članek iz revije Pil. Pozorno ga preberi, razmisli o vsebini in v naš easistentov kanal oddaj nalogo, ki naj vsebuje tvoje kratko razmišljanje o “novinarski raci” in lažnih novicah današnjega časa. Vsekakor bo dobrodošlo, da v svojem razmišljanju izpostaviš eno lažno novico, s katero si se v preteklosti že srečal in te je neprijetno presenetila. Razmišljanje naj bo dolgo vsaj 250 besed.

https://drive.google.com/file/d/1g9JBQIyU4zehW1uR4w00hdZUnBJ0itLp/view?usp=sharing

Lep dan, učiteljica Tamara

Sreda, 21. 10. 2020

Pozdravljeni mladi ustvarjalci PREDMETA TISK!

V tem tednu poskušaj napisati pesem. Svoj navdih poišči v izzivih s katerimi se srečuješ pri delu na daljavo. V pomoč prilagam pesem Marije K. Črnila, ki bodri otroke s težavami pri branju. Tvoje težave so verjetno drugačne sorte….Lahko pa te navdihne tudi narava, ljubezen, splet ali morda babičina dobra potica…. Bodi kreativen/na in se ne boj zapisati kar ti leži na duši.. Pazi na slovnične prvine in morda nenavadne besede, ki poživijo besedilo. (Najboljše pesmi si lahko prislužijo oceno). Pesem naj ugleda luč v enem tednu in jo pošlji na moj mail naslov ali v NAŠ e-asistentov kanal.

ZMOREM

Saj zmorem,

zmorem besede,

nič več me ne gane,

v stavku ni zmede.

Saj hočem prebrati,

 a vse gre drugače,

si v mislih ponavljam,

a črka kar skače.

Še nekaj me muči,

pika, vprašaj in klicaj.

In še kaj…

Ta dolga poglavja, a v zgodbi

se nič ne ponavlja….

(M.K.Črnila)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja