TISK LESKOVEC

Sreda, 7. 4. 2021

Dragi ustvarjalci!

Danes je pred vami nov izziv. Delo na daljavo nas hitro lahko povabi v svet malodušja in negativizma. Vi pa morate kot bodoči ustvarjalci splošnega mnenja popraviti ta vtis v družbi. Zato morate najti 5 kreativnih, pozitivnih razlogov zakaj je delo od doma lahko zabavno. Navdušite vaše vrstnike za vse te dejavnosti na katere so morebiti oni pozabili in jih povabite v svet pozitivizma. Vem, da vam bo uspelo!

Vaše ideje nanizajte in mi jih pošljite na moj mail naslov tamara.vamberger@guest.arnes.si

Lep pozdrav, učiteljica Tamara

Sreda, 24. 2. 2021

Dragi učenci novinarji!

V tem tednu boste imeli prav posebno nalogo. Ker že pridno obiskujete šolo, imate priložnost biti novinarsko aktivni znotraj mehurčka vašega razreda. Poročali boste o enem dogodku iz razreda. Zapisali boste kako se po skoraj štirih mesecih pouka počutijo vaši sošolci spet v šolskih klopeh. Lahko dodate tudi kakšno dogodivščino ali smešen, zanimiv pripetljaj iz teh nekaj dni, ko ste spet skupaj. Njihove odgovore zapišite in mi jih pošljite, da bomo začeli zbirati material za naš naslednji izvod Klopotkopisa.

Lep pozdrav, učiteljica Tamara

Sreda, 10. 2. 2021

Dragi učenci pri predmetu TISK!

Ta teden bomo zaznamovali v duhu našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Kot narod se premalo zavedamo njegove veličine. Da bi se bolje pribrižali pesniškemu genialcu, ki je avtor naše himne, vas izzivam, da v roke vzamete njegove Poezije. V tej pesniški zbirki poiščite eno pesem, ki vam je še posebej všeč in bi jo z veseljem recitirali na kaki šolski ali občinski prireditvi, meni pa pošljite 1 kitico te pesmi.

Za pokušino bom začela jaz:

Izgubljena vera

Nebeško sijejo oči,

kot so sijale prejšnje dni.

Rdeča lica zorno še cvetejo

kot so pred cvetle.

Se usta smejajo ko pred

sladkost ni manjši z njih besed...

dr. France Prešeren

Sreda, 3. 2. 2021

Dragi učenci!

V tem tednu vam bom zadala prijetno nalogo. Želim, da se vsak izmed vas potrudi in najde članek, ki ga zanima. Tema članka je lahko povezana z vašimi hobiji, poklicnim zanimanjem, živalskim svetom, rumenim tiskom, angleškim dvorom…..Torej, tema je lahko iz poljubnega časopisa, ki ga imate doma ali ga izbrskate na spletu. Zapišite povzetek vsebine tega članka in mi jo pošljite na moj mail naslov ali v naš e-asistentov kanal.

Lep pozdrav, učiteljica Tamara

Sreda, 27. 1. 2021

Dragi mladi ustvarjalci!

Ta teden vas naprošam, da vsak pri sebi razmisli kdo je tista oseba, ki jo občudujete. Kdo se po vašem mnenju najbolje zna spopasti s tegobami današnjega časa in na kakšen način vas ta oseba navdihuje. Počne lahko prav vsakdanje reči, vendar na malce svojstven način. Naslov vašega razmišljanja naj bo KDO SO HEROJI DANAŠNJEGA ČASA? Vaše razmišljanje naj bo dolgo vsaj 500 besed in naj ima uvod, jedro in zaključek.

Se veselim vaših navdihujočih opisov.

Vse dobro vam želim! Učiteljica Tamara

Sreda, 20. 1. 2021

Dragi mladi reporterji!

Danes sem za vas pripravila poseben posnetek, ki navdihuje še tako naveličanega človeka. Mnogokrat tarnamo kako nam je hudo in težko, sploh v teh nenavadnih časih. Le redko razmišljamo o tem, da imamo polno danosti, zdravo telo in nešteto možnosti, da uresničimo praktično vse, kar si zadamo. Upam, da bo posnetek tudi vam dal misliti…

Od vas seveda pričakujem kratko reportažo o vsebini…Sploh me zanima kako boste vanj vključili svoje razmišljanje. Vaš tekst naj ima uvod, jedro in zaključek. V uvodu napovejte temo, v jedru podajte zgodbo, v zaključku pa strnite vaše misli glede posnetka odprave slepih in slabovidnih na Triglav.

Lep pozdrav, učiteljica Tamara

https://www.youtube.com/watch?v=EhPH9ZyxvGw

Sreda, 13. 1. 2021

Pozdravljeni ustvarjalci pri predmetu TISK!

Danes se boste prelevili v filmske kritike in zapisali oceno filma. V povezavi najdete film. Navodila za zapis analize in kritične ocene filma so v povezavi.

Upam, da vam bo naloga všeč in vas bo zgodba navdihnila. Pričakujem tudi dobre kritike.

Lep pozdrav, učiteljica Tamara

https://drive.google.com/file/d/19b99N2PaR1l7k4yRY_dqWl8c4w0ge679/view?usp=sharing

https://4d.rtvslo.si/arhiv/tuji-filmi/174744271

Sreda, 6. 1. 2021

SREČNO, ZDRAVO IN USPEŠNO LETO!

Pozdravljeni, dragi šolski novinarji! Danes je pred vami nova naloga. Napisati je potrebno voščilo ob novem letu, ki bo nagovorilo bralce Klopotkopisa. V voščilo lahko vključite tudi kako zanimivost, šego ali navado, ki se je spominjajo vaši starši ali stari starši in je povezana z voščilom ob novem letu ali obisku treh kraljev. Voščilo s šegami in navadami iz vašega kraja mi pošljite na moj naslov ali v e-asistentov kanal.

Lep pozdrav, učiteljica Tamara

Sreda, 23. 12. 2020

Pozdravljeni učenci!

Pred nami je zadnja ura v letošnjem letu. Želela bi, da je malce drugače obarvana. Urili bomo sami sebe v hvaležnosti. Upam, da nam bo uspelo. Navodila te čakajo v priponki… Veselo na delo, fajn bo:)))

https://drive.google.com/file/d/1Ud8BeU-6HzEIStCcQS5ihHqZGWz_U8sk/view?usp=sharing

Lep pozdrav, učiteljica Tamara

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja